Base to Work start een nieuwe samenwerking met Werkbedrijf Lelystad om statushouders ‘werkfit’ te maken en hen duurzaam te laten uitstromen naar werk. Per november zal een groep van 16 statushouders starten met het modulaire traject.
Het modulaire traject is een voorloper op de Wet inburgering 2021. Met de inzet van sport en coaching wordt een gezonde levensstijl gecreëerd. Daarnaast worden de deelnemers door middel van taal en participatietraining klaargestoomd voor de arbeidsmarkt en gecoacht naar financiële zelfredzaamheid. Doel van het modulaire traject is de deelnemers het belang te laten in zien van duurzame integratie en het creëren van een duurzaam netwerk, om zo effectief en doelgericht de arbeidsmarkt te kunnen betreden.
Vanaf 1 juni zijn collega's Paul Masséus en Marijn van der Gaag gestart in de gemeente Midden-Drenthe met het activeringsproject. De deelnemers maakten tijdens de kick-off kennis met elkaar, de coaches en kregen ook hun persoonlijke lespakket.
In de komende periode gaan 12 deelnemers aan de slag met groepstrainingen, sport & spel en individuele coaching. Meer weten over het project? Klik dan op https://lnkd.in/eDs3XyD5
Sinds dit seizoen heeft ook Base To Work zich aangesloten bij het Arbeidsmarktproject. Base to Work vindt het belangrijk om naast de mens te staan. Vanuit een informele benadering kijken zij naar de kracht van de deelnemer, met als doel om op een duurzame en zelfredzame wijze te participeren in de maatschappij.
Afgelopen week heeft Base to Work haar dienstverlenging voor de re-integratiediensten van het UWV verder uitgebreid. Naast de dienst jobcoaching, kan Base to Work nu ook de modulaire dienste, werkfit maken en naar werk aanbieden.
Tijdens de participatieprojecten krijgen deelnemers onder andere training over de Nederlandse arbeidsmarkt. Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit en wat voor banen kan je allemaal in Nederland uitvoeren? Ook worden verschillende werknemersvaardigheden getraind zoals een gesprek voeren met collega's op de werkvloer.