Kick-off Base to Work bij Gemeente Zwartewaterland

De komende periode zal Base to Work statushouders in Gemeente Zwartewaterland helpen om concreet deel te nemen in de maatschappij. Het participatietraject is bedoeld om statushouders in beweging te krijgen en hen te laten integreren in de maatschappij. Per individu zal bekeken worden wat nodig is om de stap naar (betaald) werk te gaan maken.

Doel is om statushouders het belang te laten in zien van duurzame integratie in de Nederlandse samenleving, het opbouwen van een netwerk en hen bewust te maken van de arbeidsmarkt en hun rol daarin. Op deze manier worden ze klaargestoomd om de arbeidsmarkt effectief en doelgericht te betreden.

‘Base to Work streeft naar een duurzame samenwerking tussen klantmanagers, het verenigingsleven en het bedrijfsleven. Door het inzetten van elkaars kwaliteiten zijn we ervan overtuigd dat we de doelgroep ‘statushouders’ uit Gemeente Zwartewaterland duurzaam kunnen laten integreren in onze maatschappij. Door gebruik te maken van het werken in een groep van 15 kandidaten kunnen statushouders zichzelf én elkaar helpen groeien, waarbij wij als jobcoaches de juiste sturing en expertise zullen geven. Deze samenwerking brengt ook uitdagingen met zich mee, die alvast als training dienen voor later op de werkvloer.

De werkplekken die we gaan bezoeken zullen aansluiten bij de (reële) mogelijkheden van de statushouders. Hiermee willen wij statushouders perspectief bieden en motivatie creëren voor deze werkplekken. Op deze manier kunnen werkgevers ook kennismaken met de kandidaten, wat het vervolgcontact laagdrempelig maakt.

Ook het sporten bij Multi Gym en wandel-coachen in het prachtige Hasselt zal niet ontbreken in deze fase, omdat uit eerdere projecten is gebleken dat sporten ervoor zorgt dat mensen meer geactiveerd, fitter en energieker zijn. Kortom, ‘bewegen is gezond’, geeft Monique Korver, arbeidsconsulent bij Base to Work aan.

Actueel

Meer nieuws

Start samenwerking gemeente Midden-Drenthe

Vanaf 1 juni zijn collega's Paul Masséus en Marijn van der Gaag gestart in de gemeente Midden-Drenthe met het activeringsproject. De deelnemers maakten tijdens de kick-off kennis met elkaar, de coaches en kregen ook hun persoonlijke lespakket.

In de komende periode gaan 12 deelnemers aan de slag met groepstrainingen, sport & spel en individuele coaching. Meer weten over het project? Klik dan op https://lnkd.in/eDs3XyD5

Lees dit artikel

Samen richting werk: aftrap hernieuwde samenwerking Arbeidsmarktproject sc Heerenveen

Sinds dit seizoen heeft ook Base To Work zich aangesloten bij het Arbeidsmarktproject. Base to Work vindt het belangrijk om naast de mens te staan. Vanuit een informele benadering kijken zij naar de kracht van de deelnemer, met als doel om op een duurzame en zelfredzame wijze te participeren in de maatschappij.

Lees dit artikel

Base to Work sluit raamovereenkomst met UWV voor inkoopkader re-integratiediensten

Afgelopen week heeft Base to Work haar dienstverlenging voor de re-integratiediensten van het UWV verder uitgebreid. Naast de dienst jobcoaching, kan Base to Work nu ook de modulaire dienste, werkfit maken en naar werk aanbieden.

Lees dit artikel

Rondleidingen bij bedrijven

Tijdens de participatieprojecten krijgen deelnemers onder andere training over de Nederlandse arbeidsmarkt. Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit en wat voor banen kan je allemaal in Nederland uitvoeren? Ook worden verschillende werknemersvaardigheden getraind zoals een gesprek voeren met collega's op de werkvloer.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.