Kick-off Base to Work bij Gemeente Zwartewaterland

De komende periode zal Base to Work statushouders in Gemeente Zwartewaterland helpen om concreet deel te nemen in de maatschappij. Het participatietraject is bedoeld om statushouders in beweging te krijgen en hen te laten integreren in de maatschappij. Per individu zal bekeken worden wat nodig is om de stap naar (betaald) werk te gaan maken.

Doel is om statushouders het belang te laten in zien van duurzame integratie in de Nederlandse samenleving, het opbouwen van een netwerk en hen bewust te maken van de arbeidsmarkt en hun rol daarin. Op deze manier worden ze klaargestoomd om de arbeidsmarkt effectief en doelgericht te betreden.

‘Base to Work streeft naar een duurzame samenwerking tussen klantmanagers, het verenigingsleven en het bedrijfsleven. Door het inzetten van elkaars kwaliteiten zijn we ervan overtuigd dat we de doelgroep ‘statushouders’ uit Gemeente Zwartewaterland duurzaam kunnen laten integreren in onze maatschappij. Door gebruik te maken van het werken in een groep van 15 kandidaten kunnen statushouders zichzelf én elkaar helpen groeien, waarbij wij als jobcoaches de juiste sturing en expertise zullen geven. Deze samenwerking brengt ook uitdagingen met zich mee, die alvast als training dienen voor later op de werkvloer.

De werkplekken die we gaan bezoeken zullen aansluiten bij de (reële) mogelijkheden van de statushouders. Hiermee willen wij statushouders perspectief bieden en motivatie creëren voor deze werkplekken. Op deze manier kunnen werkgevers ook kennismaken met de kandidaten, wat het vervolgcontact laagdrempelig maakt.

Ook het sporten bij Multi Gym en wandel-coachen in het prachtige Hasselt zal niet ontbreken in deze fase, omdat uit eerdere projecten is gebleken dat sporten ervoor zorgt dat mensen meer geactiveerd, fitter en energieker zijn. Kortom, ‘bewegen is gezond’, geeft Monique Korver, arbeidsconsulent bij Base to Work aan.

Actueel

Meer nieuws

Succes Jonas!

Vorige week is Jonas gestart bij AL-WEST in Deventer als logistiek medewerker. Yonas kreeg hierbij begeleiding van collega Tewelde Yared die zelf ook uit Eritrea komt, de taal spreekt en hierdoor culturele verschillen kan overbruggen. Een aantal maanden geleden zijn we samen met KonnecteD (Werk- en leerbedrijf) gestart met het participatietraject waarin we statushouders laten uitstromen naar een betaalde baan. Meer weten over onze aanpak? Check onze website.
#werkenwerkt

Lees dit artikel

Nieuwe masterclass interculturele communicatie voor consulenten en klantmanagers van start gegaan!

Gisteren zijn collega's Idris en Willem gestart in Alkmaar met een nieuwe groep deelnemers die de masterclass interculturele communicatie zullen volgen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, casussen en oefeningen wordt het onderwerp interculturele communicatie behandeld.
Hoe motiveer je de doelgroep statushouders, welke cultuurverschillen kom je tegen en hoe weerhoudt zich dat tot de Nederlandse cultuur zijn vragen die uitgebreid aan de orde zijn gekomen. De masterclass is ontworpen voor klantmanagers, consulenten of andere professionals die met de doelgroep statushouders werken.

In het voorjaar starten wij weer met een nieuwe groep deelnemers. Wil je meer informatie over deze masterclass? Neem dan contact op via https://lnkd.in/e7-jXCBu

Lees dit artikel

Afronding van de MAP in gemeente Smallingerland

Afgelopen vrijdag waren collega's Amin Deamergi en Melda Magdis in Drachten voor de afronding van de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP).

De MAP is een nieuw onderdeel van de nieuwe Wet inburgering die vorig jaar in werking is getreden. Voor diverse gemeenten in de regio voeren we de MAP uit waarbij het doel is om deelnemers kennis te laten maken met en voor te bereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. In afgelopen maanden hebben we verschillende onderwerpen doorlopen zoals de beroepenoriëntatie, beroepskansen, netwerk opbouwen en werkcultuur.

Lees dit artikel

Teamdag Base to Work 2023!

Twee weken geleden kwamen we als team bij elkaar om elkaar te ontmoeten, samen terug te kijken naar afgelopen periode en vooruit te blikken naar wat komen gaat. We zijn trots op ons team, de groei die we door mogen maken en wat we samen mogen bereiken voor onze kandidaten. Bedankt Marjan van Houwelingen voor de prachtige foto's!

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.