Kick-off Base to Work bij Gemeente Zwartewaterland

De komende periode zal Base to Work statushouders in Gemeente Zwartewaterland helpen om concreet deel te nemen in de maatschappij. Het participatietraject is bedoeld om statushouders in beweging te krijgen en hen te laten integreren in de maatschappij. Per individu zal bekeken worden wat nodig is om de stap naar (betaald) werk te gaan maken.

Doel is om statushouders het belang te laten in zien van duurzame integratie in de Nederlandse samenleving, het opbouwen van een netwerk en hen bewust te maken van de arbeidsmarkt en hun rol daarin. Op deze manier worden ze klaargestoomd om de arbeidsmarkt effectief en doelgericht te betreden.

‘Base to Work streeft naar een duurzame samenwerking tussen klantmanagers, het verenigingsleven en het bedrijfsleven. Door het inzetten van elkaars kwaliteiten zijn we ervan overtuigd dat we de doelgroep ‘statushouders’ uit Gemeente Zwartewaterland duurzaam kunnen laten integreren in onze maatschappij. Door gebruik te maken van het werken in een groep van 15 kandidaten kunnen statushouders zichzelf én elkaar helpen groeien, waarbij wij als jobcoaches de juiste sturing en expertise zullen geven. Deze samenwerking brengt ook uitdagingen met zich mee, die alvast als training dienen voor later op de werkvloer.

De werkplekken die we gaan bezoeken zullen aansluiten bij de (reële) mogelijkheden van de statushouders. Hiermee willen wij statushouders perspectief bieden en motivatie creëren voor deze werkplekken. Op deze manier kunnen werkgevers ook kennismaken met de kandidaten, wat het vervolgcontact laagdrempelig maakt.

Ook het sporten bij Multi Gym en wandel-coachen in het prachtige Hasselt zal niet ontbreken in deze fase, omdat uit eerdere projecten is gebleken dat sporten ervoor zorgt dat mensen meer geactiveerd, fitter en energieker zijn. Kortom, ‘bewegen is gezond’, geeft Monique Korver, arbeidsconsulent bij Base to Work aan.

Actueel

Meer nieuws

Van een werkervaringsplek naar een betaalde baan!

Al eerder vertelden we jullie over Jamal. Sinds januari 2021 neemt Jamal deel aan ons participatietraject. Nu 1.5 jaar verder is hij van een werkervaringsplek naar een betaalde baan gegaan!

Lees dit artikel

Nieuwe collega!

Afgelopen week is Ali Maalla gestart bij Base to Work in de rol van Arabisch sprekende jobcoach. Ali woont sinds een aantal jaar in Nederland en weet hoe het is om te moeten inburgeren in een nieuw land. Daarnaast spreekt hij Nederlands en Arabisch!

Lees dit artikel

In gesprek met Loes Mulder Secretaris-Generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Afgelopen vrijdag gingen Tiemen Aalbers en Henri Ruitenberg in gesprek met Loes Mulder Secretaris-Generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees dit artikel

Jobcoaching in het groen met Tewelde Yared

In samenwerking met Ilse van der Plas van Werkleerbedrijf Lucrato en Eelco ter Riele van hoveniersbedrijf Ter Riele B.V. coacht onze collega Tewelde een aantal Eritrese kandidaten op de werkvloer.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.