Van een werkervaringsplek naar een betaalde baan!

Al eerder vertelden we jullie over Jamal. Sinds januari 2021 neemt Jamal deel aan ons participatietraject. In land van herkomst werkte Jamal als advocaat. Tijdens het traject werd duidelijk dat hij in Nederland geen advocaat kon worden zonder nogmaals een opleiding te moeten volgen. Daarom begon de zoektocht naar passend werk voor Jamal. Hij miste de sfeer van werken op een kantoor en zijn interesses lagen bij administratief werk. We zochten daarom een werkervaringsplek waar hij met deze werkzaamheden kennis mocht maken.

Het vinden van een passende baan vraagt om maatwerk en dat kost soms iets meer tijd dan in eerste instantie geschat werd. Daarom vroegen we de gemeente Dronten het traject van Jamal te verlengen. Emma stelde voor OFW Dronten aan te schrijven om te vragen naar mogelijkheden. Daar werd Jamal met open armen ontvangen, maar bleek administratief werk niet passend. De sfeer en de collega’s bij OFW daarentegen wel: Jamal werd gelijk onderdeel van het team. Er werd meegedacht en Jamal mocht in de vorm van een werkervaringsplek met verschillende functies binnen de woningcorporatie kennismaken.

Uiteindelijk liep hij mee met de huismeesters van OFW. Huismeesters zijn een aanspreekpunt voor bewoners en zien toe op veiligheid en een goede leefbaarheid in de buurt. Ook voeren zij diverse reparaties uit en onderhouden algemene ruimtes. Dit in combinatie met tuinonderhoud bleek een mooie taak voor Jamal!

Na een zoektocht waarin Jamal meerdere keren van richting veranderde, mocht hij afgelopen week zijn contract tekenen bij OFW Dronten. Jamal is gelukkig met zijn nieuwe werk en blij met zijn collega’s. Wij bedanken de gemeente Dronten voor het vertrouwen en @OFW voor de samenwerking en de mooie kans die zij Jamal hebben geboden. Jamal, van harte gefeliciteerd met je baan en veel succes!

Actueel

Meer nieuws

Succes Jonas!

Vorige week is Jonas gestart bij AL-WEST in Deventer als logistiek medewerker. Yonas kreeg hierbij begeleiding van collega Tewelde Yared die zelf ook uit Eritrea komt, de taal spreekt en hierdoor culturele verschillen kan overbruggen. Een aantal maanden geleden zijn we samen met KonnecteD (Werk- en leerbedrijf) gestart met het participatietraject waarin we statushouders laten uitstromen naar een betaalde baan. Meer weten over onze aanpak? Check onze website.
#werkenwerkt

Lees dit artikel

Nieuwe masterclass interculturele communicatie voor consulenten en klantmanagers van start gegaan!

Gisteren zijn collega's Idris en Willem gestart in Alkmaar met een nieuwe groep deelnemers die de masterclass interculturele communicatie zullen volgen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, casussen en oefeningen wordt het onderwerp interculturele communicatie behandeld.
Hoe motiveer je de doelgroep statushouders, welke cultuurverschillen kom je tegen en hoe weerhoudt zich dat tot de Nederlandse cultuur zijn vragen die uitgebreid aan de orde zijn gekomen. De masterclass is ontworpen voor klantmanagers, consulenten of andere professionals die met de doelgroep statushouders werken.

In het voorjaar starten wij weer met een nieuwe groep deelnemers. Wil je meer informatie over deze masterclass? Neem dan contact op via https://lnkd.in/e7-jXCBu

Lees dit artikel

Afronding van de MAP in gemeente Smallingerland

Afgelopen vrijdag waren collega's Amin Deamergi en Melda Magdis in Drachten voor de afronding van de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP).

De MAP is een nieuw onderdeel van de nieuwe Wet inburgering die vorig jaar in werking is getreden. Voor diverse gemeenten in de regio voeren we de MAP uit waarbij het doel is om deelnemers kennis te laten maken met en voor te bereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. In afgelopen maanden hebben we verschillende onderwerpen doorlopen zoals de beroepenoriëntatie, beroepskansen, netwerk opbouwen en werkcultuur.

Lees dit artikel

Teamdag Base to Work 2023!

Twee weken geleden kwamen we als team bij elkaar om elkaar te ontmoeten, samen terug te kijken naar afgelopen periode en vooruit te blikken naar wat komen gaat. We zijn trots op ons team, de groei die we door mogen maken en wat we samen mogen bereiken voor onze kandidaten. Bedankt Marjan van Houwelingen voor de prachtige foto's!

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.