Van een werkervaringsplek naar een betaalde baan!

Al eerder vertelden we jullie over Jamal. Sinds januari 2021 neemt Jamal deel aan ons participatietraject. In land van herkomst werkte Jamal als advocaat. Tijdens het traject werd duidelijk dat hij in Nederland geen advocaat kon worden zonder nogmaals een opleiding te moeten volgen. Daarom begon de zoektocht naar passend werk voor Jamal. Hij miste de sfeer van werken op een kantoor en zijn interesses lagen bij administratief werk. We zochten daarom een werkervaringsplek waar hij met deze werkzaamheden kennis mocht maken.

Het vinden van een passende baan vraagt om maatwerk en dat kost soms iets meer tijd dan in eerste instantie geschat werd. Daarom vroegen we de gemeente Dronten het traject van Jamal te verlengen. Emma stelde voor OFW Dronten aan te schrijven om te vragen naar mogelijkheden. Daar werd Jamal met open armen ontvangen, maar bleek administratief werk niet passend. De sfeer en de collega’s bij OFW daarentegen wel: Jamal werd gelijk onderdeel van het team. Er werd meegedacht en Jamal mocht in de vorm van een werkervaringsplek met verschillende functies binnen de woningcorporatie kennismaken.

Uiteindelijk liep hij mee met de huismeesters van OFW. Huismeesters zijn een aanspreekpunt voor bewoners en zien toe op veiligheid en een goede leefbaarheid in de buurt. Ook voeren zij diverse reparaties uit en onderhouden algemene ruimtes. Dit in combinatie met tuinonderhoud bleek een mooie taak voor Jamal!

Na een zoektocht waarin Jamal meerdere keren van richting veranderde, mocht hij afgelopen week zijn contract tekenen bij OFW Dronten. Jamal is gelukkig met zijn nieuwe werk en blij met zijn collega’s. Wij bedanken de gemeente Dronten voor het vertrouwen en @OFW voor de samenwerking en de mooie kans die zij Jamal hebben geboden. Jamal, van harte gefeliciteerd met je baan en veel succes!

Actueel

Meer nieuws

Nieuwe collega!

Afgelopen week is Ali Maalla gestart bij Base to Work in de rol van Arabisch sprekende jobcoach. Ali woont sinds een aantal jaar in Nederland en weet hoe het is om te moeten inburgeren in een nieuw land. Daarnaast spreekt hij Nederlands en Arabisch!

Lees dit artikel

In gesprek met Loes Mulder Secretaris-Generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Afgelopen vrijdag gingen Tiemen Aalbers en Henri Ruitenberg in gesprek met Loes Mulder Secretaris-Generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees dit artikel

Jobcoaching in het groen met Tewelde Yared

In samenwerking met Ilse van der Plas van Werkleerbedrijf Lucrato en Eelco ter Riele van hoveniersbedrijf Ter Riele B.V. coacht onze collega Tewelde een aantal Eritrese kandidaten op de werkvloer.

Lees dit artikel

Start samenwerking gemeente Midden-Drenthe

Vanaf 1 juni zijn collega's Paul Masséus en Marijn van der Gaag gestart in de gemeente Midden-Drenthe met het activeringsproject. De deelnemers maakten tijdens de kick-off kennis met elkaar, de coaches en kregen ook hun persoonlijke lespakket.

In de komende periode gaan 12 deelnemers aan de slag met groepstrainingen, sport & spel en individuele coaching. Meer weten over het project? Klik dan op https://lnkd.in/eDs3XyD5

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.