Sociale activering

Duurzame deelname aan de maatschappij

Het doel van sociale activering is het in beweging krijgen van de kandidaten en hen duurzaam te laten deelnemen in de maatschappij. Tijdens de aftrap vindt een ruime intake plaats die nodig is om in te schatten hoever de kandidaat al in dit proces is. Naar aanleiding van deze bevindingen worden individuele doelen opgesteld. Het vervolg van de module vindt in groepsverband plaats, waarin wordt gewerkt aan deze individuele doelen. Hierdoor kunnen de kandidaten zichzelf en elkaar helpen groeien, waarbij de jobcoaches de juiste sturing en expertise geven. De samenwerking brengt uitdagingen met zich mee, die alvast als training dienen voor de werkvloer. De betrokken trainers gaan mee op de momenten van kennismaking van deelnemers wanneer ze aansluiting vinden bij een vereniging of sportclub.

Gedurende de twee dagen wordt er aandacht besteed aan:

De training kan voor diverse leeftijdsgroepen worden ingezet. Deze dienst wordt aangeboden voor gemeenten, bedrijven en/of particulieren en kan zowel in groepsverband en/of als individueel project worden ingezet.

Diensten

Meer diensten

Jobfinding

We bezoeken diverse werkplekken die aansluiten bij de mogelijkheden van de kandidaat en versterken de vaardigheden die basis vormen voor de concrete stappen naar werk.

Dienst bekijken

Coaching on the job

De kandidaat wordt ondersteund door een jobcoach om zich veilig en vertrouwd te voelen op de werkplek en zich te ontwikkelen op de werkplek.

Dienst bekijken

Werkfit project

De kandidaat wordt door middel van verschillende beweegmomenten, coachgesprekken, bezoeken van werkplekken en ondersteuning op de werkplek zelf werkfit gemaakt.

Dienst bekijken

Persoonlijke begeleiding

We bieden de kandidaat persoonlijke begeleiding op verschillende gebieden om een stabiele werk- en woonomgeving te creƫren.

Dienst bekijken

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.