Onze werkwijze

Wij begeleiden kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt en bieden ze een basis voor duurzaam werk. Wij werken succesvol samen met verschillende gemeenten waarbij zelfredzaamheid een belangrijk uitgangspunt is.

In de eerste fase is het doel om kennis te maken met de kandidaat, de kandidaat in beweging te krijgen en deel te nemen aan de maatschappij. Persoonlijke aandacht en expertise is van essentieel belang bij deze doelgroep. Tijdens de ruime individuele intake wordt een assessment afgenomen, waarbij doelen en verwachtingen worden opgesteld in een persoonlijk ondersteuningsplan. We houden toezicht op de ontwikkelingen en trainen vaardigheden om de zelfredzaamheid te vergroten. Naast persoonlijke coachgesprekken en evaluatiemomenten wordt er gewerkt in groepsverband, waarbij de kandidaten zichzelf en elkaar kunnen helpen groeien. De coaches en trainers geven de juiste sturing en expertise. Daarnaast zullen sport, beweging, teamactiviteiten en clinics en presentaties voor een gezonde levensstijl niet ontbreken.

In een tweede fase maken we de kandidaten sterker op de vaardigheden die basis vormen in het sollicitatieproces en concrete stappen naar werk. Taalondersteuning, het aanleren van structuur, sollicitatietraining, het beschrijven van de motivatie voor werk of studie en het bezoeken van werkplekken komen hier aan bod. We hebben goede contacten met verschillende ROC’s om kandidaten te koppelen aan een school (BOL/BBL) en met verschillende werkgevers voor een werkplek. De betrokken trainers gaan mee om momenten van kennismaking.

Een kandidaat naar een baan helpen is ons streven, maar goede nazorg vinden we net zo belangrijk. We houden consequent contact met de kandidaten en coachen hen op de werkvloer en op verschillende gebieden als financiën om de zelfredzaamheid te vergroten. Ook vindt er mentorschap plaats bij de in- en uitstroom richting BOL.

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.