Succesvolle begeleiding voor Stefan (50) naar de arbeidsmarkt

Stefan (50) verkocht 12 jaar lang kranten voor een supermarkt tot hij in gesprek kwam met Base to Work. Base to Work begeleidde hem in zijn zoektocht naar een baan. Nu werkt hij fulltime als productieoperator.

Stefan: ‘Al 12 jaar lang woon ik met mijn gezin in Kampen. Oorspronkelijk kom ik uit Bulgarije, maar destijds ben ik verhuisd naar Nederland om beter te werk te zoeken en voor mijn gezin te kunnen zorgen. Ondanks dat ik de Nederlandse taal goed beheers en fysieke in orde was, bleek het vinden van een baan niet zo makkelijk te zijn. Bij verschillende bedrijven heb ik gesolliciteerd, toch was het resultaat vaak een nee. ‘Iets met onderontwikkelde werknemers- en sociale vaardigheden’, dat had ik inderdaad nooit geleerd.

Enkele euro's per dag

Ik gaf de hoop op een goede, fulltime baan op: er was geen plek voor mij en mijn gezin, niemand gaf me de kans. Om rond te kunnen komen ben ik samen met mijn vrouw kranten gaan verkopen bij de supermarkt. Mijn vrouw stond bij een andere supermarkt dan ik. Hier verdienden we enkele euro’s per dag mee. Ook mijn zoon droeg bij. Hij kreeg wel een baan in de productie. Met z’n drieën konden we net rondkomen van het geld dat we verdienden.

Contact met Base to Work

Nu ongeveer een jaar geleden spraken Henri en Idris me aan bij de supermarkt waar ik mijn kranten verkocht. Ze vonden het erg bijzonder dat ik al 12 jaar straatkranten verkocht, terwijl er voldoende werk te vinden was. Zij waren de enige die mijn kwaliteiten opmerkten. Ze vertelden me wat Base to Work voor me kon betekenen. Samen zijn we in gesprek gegaan, hebben we doelen opgesteld en ben ik gecoacht in mijn sociale vaardigheden. Uiteindelijk hebben we samen een aantal gesprekken geregeld bij bedrijven en hebben ze me ondersteund bij dit sollicitatieproces. Ik ben erg blij dat zij de potentie in mij zagen en er alles aan gedaan hebben om mij in mijn kracht te zetten.

Geen kranten meer

En met resultaat! Momenteel werk ik namelijk fulltime als productieoperator bij een bedrijf in Kampen. Mijn werkgever is erg tevreden! Ik ben erg gelukkig en dankbaar en kan mijn gezin nu om een normale manier onderhouden. Mijn vrouw hoeft geen kranten meer te verkopen. Gelukkig blijft Base to Work mij het aankomende jaar nog coachen op het werk, daarna hoop ik volledig zelfstandig te kunnen werken.'

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.