Base to work start met e-learning voor statushouders

Financiële problematiek rondom statushouders is een veelvoorkomend fenomeen. Base to Work begeleidt deze doelgroep richting financiële zelfredzaamheid door middel van training en e-learning. Deze e-learning draagt bij aan het begrijpen van de financiën en het vervolgens toepassen in de praktijk.

De e-learning is onderdeel van het programma Financieel zelfredzaam en is specifiek voor de doelgroep ingericht, zodat de statushouders door een minimale tijdsinvestering op een laagdrempelige manier de informatie tot zich kunnen nemen. Met de e-learning kunnen statushouders aantonen dat ze over voldoende kennis beschikken om de eigen financiële situatie in beeld te brengen. Daarbij is het belangrijk dat de e-learning aansluit op het taalniveau van de statushouders. Dit wordt gewaarborgd door uitlegvideo's in het Arabisch en Tigrinya. De e-learning draagt op een cultuursensitieve, laagdrempelige én eenvoudige manier bij aan de ontwikkeling en de financiële zelfredzaamheid van de statushouders.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag hier een gratis demo aan.

Actueel

Meer nieuws

Matz Social & Base to Work slaan handen ineen

Onlangs zijn Matz Social en Base to Work de samenwerking aangegaan. Matz Social, onder andere bekend van de documentaireserie ‘De Wasstraat’, helpt mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan en werkplek.

Lees dit artikel

Kick-out project Dalfsen

Dalfsen - Onlangs heeft de kick-out van het project in Dalfsen plaatsgevonden. De kick-out is de afsluiter van onze projecten. Door middel van sport & spel en een groepsactiviteit komen de deelnemers nog een keer samen en blikken we terug op het project.

Lees dit artikel

Kick-off van het participatietraject in Staphorst

Staphorst - Afgelopen week vond de kick-off plaats van het participatietraject in de gemeente Staphorst. Twaalf statushouders ontvangen in de komende maanden begeleiding op maat en zetten hierbij stappen naar werk.

Lees dit artikel

Samenwerking Gelrewerkt! en Base to Work is van start gegaan

Zutphen - Onlangs zijn Gelrewerkt! en Base to Work de samenwerking aangegaan. In de komende 9 maanden worden meerdere statushouders begeleid om duurzaam en betaald aan het werk te gaan.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.