Base to work start met e-learning voor statushouders

Financiële problematiek rondom statushouders is een veelvoorkomend fenomeen. Base to Work begeleidt deze doelgroep richting financiële zelfredzaamheid door middel van training en e-learning. Deze e-learning draagt bij aan het begrijpen van de financiën en het vervolgens toepassen in de praktijk.

De e-learning is onderdeel van het programma Financieel zelfredzaam en is specifiek voor de doelgroep ingericht, zodat de statushouders door een minimale tijdsinvestering op een laagdrempelige manier de informatie tot zich kunnen nemen. Met de e-learning kunnen statushouders aantonen dat ze over voldoende kennis beschikken om de eigen financiële situatie in beeld te brengen. Daarbij is het belangrijk dat de e-learning aansluit op het taalniveau van de statushouders. Dit wordt gewaarborgd door uitlegvideo's in het Arabisch en Tigrinya. De e-learning draagt op een cultuursensitieve, laagdrempelige én eenvoudige manier bij aan de ontwikkeling en de financiële zelfredzaamheid van de statushouders.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag hier een gratis demo aan.

Actueel

Meer nieuws

Van een werkervaringsplek naar een betaalde baan!

Al eerder vertelden we jullie over Jamal. Sinds januari 2021 neemt Jamal deel aan ons participatietraject. Nu 1.5 jaar verder is hij van een werkervaringsplek naar een betaalde baan gegaan!

Lees dit artikel

Nieuwe collega!

Afgelopen week is Ali Maalla gestart bij Base to Work in de rol van Arabisch sprekende jobcoach. Ali woont sinds een aantal jaar in Nederland en weet hoe het is om te moeten inburgeren in een nieuw land. Daarnaast spreekt hij Nederlands en Arabisch!

Lees dit artikel

In gesprek met Loes Mulder Secretaris-Generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Afgelopen vrijdag gingen Tiemen Aalbers en Henri Ruitenberg in gesprek met Loes Mulder Secretaris-Generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees dit artikel

Jobcoaching in het groen met Tewelde Yared

In samenwerking met Ilse van der Plas van Werkleerbedrijf Lucrato en Eelco ter Riele van hoveniersbedrijf Ter Riele B.V. coacht onze collega Tewelde een aantal Eritrese kandidaten op de werkvloer.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.