Certificering activatietraject

Afgelopen week was de certificering van het activatietraject in de gemeente Zwartewaterland. Afgelopen 10 maanden heeft Emma Boeve verschillende deelnemers uit de gemeente succesvol begeleid en samen met hen gekeken hoe zij kunnen meedoen in de maatschappij. Door middel van groepstraining, informeel taalonderwijs, individuele coaching en sport&spel hebben de deelnemers met elkaar én de Nederlandse maatschappij kennisgemaakt. Dit leverde soms verrassende momenten op, bijvoorbeeld toen één van de deelnemers een slagroomtaart meenam naar de training toen we het over Nederlands eten hadden gehad.

Tijdens de certificering ontvingen de deelnemers hun certificaat en kunnen zij verder met participeren in Nederland. Bedankt Ronald en Mieke voor de samenwerking en wij kijken uit naar het nieuwe project dat van start is gegaan!

Actueel

Meer nieuws

De Nederlandse cultuur

Cultuur is één van de thema's die altijd terug komen in onze trajecten. Dit betekent dat we onder andere stilstaan bij de Nederlandse cultuur en de feestdagen die gevierd worden. Afgelopen maandag was het 5 december, een dag waarin veel mensen in Nederland sinterklaas vieren.

Lees dit artikel

Fabian zet een mooie stap richting werk!

Een aantal maanden geleden hebben we een gesprek gehad met Fabian en Marina Loekan van Gemeente Dronten. Fabian heeft de laatste jaren veel meegemaakt en kon door omstandigheden geen goede stappen zetten richting de arbeidsmarkt.

Lees dit artikel

Aan het werk bij de Bakker Bart!

Onlangs is mevrouw Ghofran aan het werk gegaan bij de Bakker Bart. Ghofran is via Werkleerbedrijf Lucrato in contact gekomen met onze coach Paul Masséus. Ze kon aan de slag bij de Bakker Bart maar door haar taalachterstand had ze extra begeleiding nodig.

Lees dit artikel

Van verdwalen in de woestijn naar een vaste basis

Dit overkwam Rahwa. Rahwa is op haar 15e gevlucht uit haar geboorteland Eritrea. Ze heeft een zware reis gemaakt en is ook verdwaald geweest in de woestijn. Geen idee welke kant ze op moest en uiteindelijk zonder water.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.