Dit betekende de begeleiding van Base to Work voor deelnemers van Entree opleiding aan Landstede

Afgelopen schooljaar hebben collega's Anita Post en Manfred Vlieger 12 statushouders van Entree opleiding aan Landstede in Harderwijk begeleid. Meerinzicht heeft ons gevraagd deze jongeren te begeleiden om uitval te voorkomen, uitstroom naar werk of een vervolgopleiding te realiseren. Wat heeft de begeleiding van Base to Work voor deze groep betekend?

Met trots kunnen we melden dat we onszelf 100% hebben overtroffen. Dit komt tot uiting in de volgende cijfers:

  • De aanwezigheidspercentage is hoger ten opzichte van vorig jaar
  • 6 kandidaten vervolgen hun opleiding bij Entree
  • 2 kandidaten gaan een mbo-opleiding volgen
  • 4 kandidaten hebben gekozen om aan het werk te gaan

Successen bereik je niet alleen, maar met een betrokken team. Daarom gaat mijn dank uit naar de interne coaches van Landstede, Corné Sukaldi, Lammie van Norel en Mario Bello Caragena, en de coaches van Base to Work, Anita Post en Manfred Vlieger. Ria Onderdijk van Landstede en Anita Smit van Meerinzicht, bedankt voor de mooie samenwerking!

Door: Idris Fatah Ahmed.

Actueel

Meer nieuws

Webinar e-learning Financieel zelfredzaam 16 april om 14:00 en 14 mei om 14:00!

Op dinsdag 16 april om 14:00 organiseren we de webinar over de e-learning ‘financieel zelfredzaam’

Wij geloven dat deze webinar waardevolle inzichten zal bieden voor professionals die betrokken zijn bij de ondersteuning van mensen en hun financiën. Wij nodigen je van harte uit om gratis deel te nemen aan onze webinar, waarin we dieper zullen ingaan op onze e-learning "Financieel Zelfredzaam". Daarnaast zal Gemeente Heerenveen tijdens de webinar vragen beantwoorden over de ervaringen die ze hebben opgedaan met de e-learning afgelopen jaar. Gemeente Heerenveen is één van de gemeenten die zijn gestart met de uitvoering van de e-learning. We laten zien hoe de e-learning in elkaar zit, wat deelnemers en begeleiders krijgen te zien en op welke manier ze worden getraind.

Lees dit artikel

Succes Jonas!

Vorige week is Jonas gestart bij AL-WEST in Deventer als logistiek medewerker. Yonas kreeg hierbij begeleiding van collega Tewelde Yared die zelf ook uit Eritrea komt, de taal spreekt en hierdoor culturele verschillen kan overbruggen. Een aantal maanden geleden zijn we samen met KonnecteD (Werk- en leerbedrijf) gestart met het participatietraject waarin we statushouders laten uitstromen naar een betaalde baan. Meer weten over onze aanpak? Check onze website.
#werkenwerkt

Lees dit artikel

Nieuwe masterclass interculturele communicatie voor consulenten en klantmanagers van start gegaan!

Gisteren zijn collega's Idris en Willem gestart in Alkmaar met een nieuwe groep deelnemers die de masterclass interculturele communicatie zullen volgen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, casussen en oefeningen wordt het onderwerp interculturele communicatie behandeld.
Hoe motiveer je de doelgroep statushouders, welke cultuurverschillen kom je tegen en hoe weerhoudt zich dat tot de Nederlandse cultuur zijn vragen die uitgebreid aan de orde zijn gekomen. De masterclass is ontworpen voor klantmanagers, consulenten of andere professionals die met de doelgroep statushouders werken.

In het voorjaar starten wij weer met een nieuwe groep deelnemers. Wil je meer informatie over deze masterclass? Neem dan contact op via https://lnkd.in/e7-jXCBu

Lees dit artikel

Afronding van de MAP in gemeente Smallingerland

Afgelopen vrijdag waren collega's Amin Deamergi en Melda Magdis in Drachten voor de afronding van de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP).

De MAP is een nieuw onderdeel van de nieuwe Wet inburgering die vorig jaar in werking is getreden. Voor diverse gemeenten in de regio voeren we de MAP uit waarbij het doel is om deelnemers kennis te laten maken met en voor te bereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. In afgelopen maanden hebben we verschillende onderwerpen doorlopen zoals de beroepenoriëntatie, beroepskansen, netwerk opbouwen en werkcultuur.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.