Het activatietraject van Nahla

Nahla volgt het activatietraject van Base to Work in de gemeente Zwartewaterland. Dit heeft als doel deelnemers in beeld te brengen en te activeren. Dit doen wij door in te zetten op netwerkverbreding, het vergroten van zelfredzaamheid en letterlijk in beweging te komen door middel van sport en beweging.

Nahla spreekt Arabisch en wil de Nederlandse taal graag beter leren spreken. Het doen van vrijwilligerswerk kan daar heel goed aan bijdragen. Nahla wilde graag iets betekenen voor haar medemens want ze voelt zich erg welkom in Nederland. We kwamen in contact met Bernice Verwaal, Welzijnsconsulent Zwartsluis/IJsselheem. Zij was bezig met het organiseren van de Buurtkamer in Zwartsluis waar mensen welkom zijn om elkaar te ontmoeten, een spel te spelen en gezellig samen te zijn en daar konden ze Nahla haar hulp goed gebruiken.

Nahla helpt bij het koffieschenken, bij spelletjes klaarzetten maar ook bij spelletjes doen. Ze heeft ondanks de taalbarrière veel contact met de mensen. ‘De deelnemers zijn ook echt gek met haar. Dat is erg leuk om te zien.’ vertelt Bernice. Al snel kwam Nahla erachter dat een aantal van de deelnemers van de Buurtkamer bij haar in het appartementencomplex wonen. Het contact vindt nu ook naast de Buurtkamer plaats. De Nederlandse taal wordt dus flink geoefend!

Succes Nahla!

Actueel

Meer nieuws

Succes Jonas!

Vorige week is Jonas gestart bij AL-WEST in Deventer als logistiek medewerker. Yonas kreeg hierbij begeleiding van collega Tewelde Yared die zelf ook uit Eritrea komt, de taal spreekt en hierdoor culturele verschillen kan overbruggen. Een aantal maanden geleden zijn we samen met KonnecteD (Werk- en leerbedrijf) gestart met het participatietraject waarin we statushouders laten uitstromen naar een betaalde baan. Meer weten over onze aanpak? Check onze website.
#werkenwerkt

Lees dit artikel

Nieuwe masterclass interculturele communicatie voor consulenten en klantmanagers van start gegaan!

Gisteren zijn collega's Idris en Willem gestart in Alkmaar met een nieuwe groep deelnemers die de masterclass interculturele communicatie zullen volgen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, casussen en oefeningen wordt het onderwerp interculturele communicatie behandeld.
Hoe motiveer je de doelgroep statushouders, welke cultuurverschillen kom je tegen en hoe weerhoudt zich dat tot de Nederlandse cultuur zijn vragen die uitgebreid aan de orde zijn gekomen. De masterclass is ontworpen voor klantmanagers, consulenten of andere professionals die met de doelgroep statushouders werken.

In het voorjaar starten wij weer met een nieuwe groep deelnemers. Wil je meer informatie over deze masterclass? Neem dan contact op via https://lnkd.in/e7-jXCBu

Lees dit artikel

Afronding van de MAP in gemeente Smallingerland

Afgelopen vrijdag waren collega's Amin Deamergi en Melda Magdis in Drachten voor de afronding van de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP).

De MAP is een nieuw onderdeel van de nieuwe Wet inburgering die vorig jaar in werking is getreden. Voor diverse gemeenten in de regio voeren we de MAP uit waarbij het doel is om deelnemers kennis te laten maken met en voor te bereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. In afgelopen maanden hebben we verschillende onderwerpen doorlopen zoals de beroepenoriëntatie, beroepskansen, netwerk opbouwen en werkcultuur.

Lees dit artikel

Teamdag Base to Work 2023!

Twee weken geleden kwamen we als team bij elkaar om elkaar te ontmoeten, samen terug te kijken naar afgelopen periode en vooruit te blikken naar wat komen gaat. We zijn trots op ons team, de groei die we door mogen maken en wat we samen mogen bereiken voor onze kandidaten. Bedankt Marjan van Houwelingen voor de prachtige foto's!

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.