Jobcoaching in het groen met Tewelde Yared

In samenwerking met Ilse van der Plas van Werkleerbedrijf Lucrato en Eelco ter Riele van hoveniersbedrijf Ter Riele B.V. coacht onze collega Tewelde een aantal Eritrese kandidaten op de werkvloer.

Tewelde wil de kandidaten verder helpen en pakt de knelpunten aan "Omdat ik Tigrinya spreek en de Eritrese cultuur ken kan ik ze verder helpen en coachen. Ik kan moeilijke begrippen vertalen en ze uitleggen hoe het hier in Nederland werkt".

Tewelde komt wekelijks langs op locatie waar hij de kandidaten persoonlijk spreekt, met ze meewerkt en ze helpt om stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is het van belang om goed te blijven evalueren met de werkgever en deze handvatten te geven over hoe om te gaan met de doelgroep. Op deze manier kunnen we de doelgroep een kans geven op duurzaam werk.

Binnenkort start de 2e groep kandidaten in Apeldoorn die Tewelde ook gaat begeleiden. Op deze manier wil hij zijn steentje bijdragen en de doelgroep verder helpen.

Actueel

Meer nieuws

Afronding van de MAP in gemeente Smallingerland

Afgelopen vrijdag waren collega's Amin Deamergi en Melda Magdis in Drachten voor de afronding van de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP).

De MAP is een nieuw onderdeel van de nieuwe Wet inburgering die vorig jaar in werking is getreden. Voor diverse gemeenten in de regio voeren we de MAP uit waarbij het doel is om deelnemers kennis te laten maken met en voor te bereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. In afgelopen maanden hebben we verschillende onderwerpen doorlopen zoals de beroepenoriëntatie, beroepskansen, netwerk opbouwen en werkcultuur.

Lees dit artikel

Teamdag Base to Work 2023!

Twee weken geleden kwamen we als team bij elkaar om elkaar te ontmoeten, samen terug te kijken naar afgelopen periode en vooruit te blikken naar wat komen gaat. We zijn trots op ons team, de groei die we door mogen maken en wat we samen mogen bereiken voor onze kandidaten. Bedankt Marjan van Houwelingen voor de prachtige foto's!

Lees dit artikel

Afronding 2e Voorschakeltraject Basis Fietstechniek

Donderdag 22 juni mochten 8 deelnemers van het Voorschakeltraject Basis Fietstechniek het certificaat in ontvangst nemen. Tijdens een feestelijke uitreiking werden zij in het zonnetje gezet. Van harte gefeliciteerd!

Lees dit artikel

Het activatietraject van Nahla

Nahla volgt het activatietraject van Base to Work. Dit heeft als doel deelnemers in beeld te brengen en te activeren.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.