Kick-off van het participatietraject in Staphorst

Staphorst - Afgelopen week vond de kick-off plaats van het participatietraject in de gemeente Staphorst. Twaalf statushouders ontvangen in de komende maanden begeleiding op maat en zetten hierbij stappen naar werk.

Tijdens de kick-off maken de deelnemers kennis met elkaar, de coaches van Base to Work én het participatietraject. Het is het startsignaal van het traject en wordt laagdrempelig georganiseerd zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Na de eerste kennismaking volgt een spel waarin deelnemers met elkaar vragen moeten beantwoorden en in beweging moeten komen. Sport & beweging is een belangrijke pijler voor de trajecten; door letterlijk in beweging te komen worden deelnemers geactiveerd.

In de komende periode komen deelnemers twee keer per week bij elkaar bij de sportschool Family Fit in Staphorst. Hier krijgen zij training over de Nederlandse arbeidsmarkt, ontwikkelen zij competenties en wordt er getraind op verschillende (werknemers)vaardigheden. Daarnaast worden er sportactiviteiten georganiseerd en gaan deelnemers oefenen met hun CV, sollicitatiegesprekken en werksituaties die je kan tegenkomen op de werkvloer. Onze coaches Anita Post en Marijn van der Graag begeleiden het participatietraject.

Actueel

Meer nieuws

Base to Work sluit raamovereenkomst met UWV voor inkoopkader re-integratiediensten

Afgelopen week heeft Base to Work haar dienstverlenging voor de re-integratiediensten van het UWV verder uitgebreid. Naast de dienst jobcoaching, kan Base to Work nu ook de modulaire dienste, werkfit maken en naar werk aanbieden.

Lees dit artikel

Rondleidingen bij bedrijven

Tijdens de participatieprojecten krijgen deelnemers onder andere training over de Nederlandse arbeidsmarkt. Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit en wat voor banen kan je allemaal in Nederland uitvoeren? Ook worden verschillende werknemersvaardigheden getraind zoals een gesprek voeren met collega's op de werkvloer.

Lees dit artikel

Matz Social & Base to Work slaan handen ineen

Onlangs zijn Matz Social en Base to Work de samenwerking aangegaan. Matz Social, onder andere bekend van de documentaireserie ‘De Wasstraat’, helpt mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan en werkplek.

Lees dit artikel

Kick-out project Dalfsen

Dalfsen - Onlangs heeft de kick-out van het project in Dalfsen plaatsgevonden. De kick-out is de afsluiter van onze projecten. Door middel van sport & spel en een groepsactiviteit komen de deelnemers nog een keer samen en blikken we terug op het project.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.