Kick-off van het participatietraject in Staphorst

Staphorst - Afgelopen week vond de kick-off plaats van het participatietraject in de gemeente Staphorst. Twaalf statushouders ontvangen in de komende maanden begeleiding op maat en zetten hierbij stappen naar werk.

Tijdens de kick-off maken de deelnemers kennis met elkaar, de coaches van Base to Work én het participatietraject. Het is het startsignaal van het traject en wordt laagdrempelig georganiseerd zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Na de eerste kennismaking volgt een spel waarin deelnemers met elkaar vragen moeten beantwoorden en in beweging moeten komen. Sport & beweging is een belangrijke pijler voor de trajecten; door letterlijk in beweging te komen worden deelnemers geactiveerd.

In de komende periode komen deelnemers twee keer per week bij elkaar bij de sportschool Family Fit in Staphorst. Hier krijgen zij training over de Nederlandse arbeidsmarkt, ontwikkelen zij competenties en wordt er getraind op verschillende (werknemers)vaardigheden. Daarnaast worden er sportactiviteiten georganiseerd en gaan deelnemers oefenen met hun CV, sollicitatiegesprekken en werksituaties die je kan tegenkomen op de werkvloer. Onze coaches Anita Post en Marijn van der Graag begeleiden het participatietraject.

Actueel

Meer nieuws

Succesvol Voorschakeltraject Basis Fietstechniek!

Net voor de kerst hadden we de uitreiking van het certificaat Voorschakeltraject Basis Fietstechniek.

Lees dit artikel

De Nederlandse cultuur

Cultuur is één van de thema's die altijd terug komen in onze trajecten. Dit betekent dat we onder andere stilstaan bij de Nederlandse cultuur en de feestdagen die gevierd worden. Afgelopen maandag was het 5 december, een dag waarin veel mensen in Nederland sinterklaas vieren.

Lees dit artikel

Fabian zet een mooie stap richting werk!

Een aantal maanden geleden hebben we een gesprek gehad met Fabian en Marina Loekan van Gemeente Dronten. Fabian heeft de laatste jaren veel meegemaakt en kon door omstandigheden geen goede stappen zetten richting de arbeidsmarkt.

Lees dit artikel

Aan het werk bij de Bakker Bart!

Onlangs is mevrouw Ghofran aan het werk gegaan bij de Bakker Bart. Ghofran is via Werkleerbedrijf Lucrato in contact gekomen met onze coach Paul Masséus. Ze kon aan de slag bij de Bakker Bart maar door haar taalachterstand had ze extra begeleiding nodig.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.