Samen richting werk: aftrap hernieuwde samenwerking Arbeidsmarktproject sc Heerenveen

Al enkele jaren werken sc Heerenveen en de gemeente Heerenveen samen om werkzoekenden een nieuwe start te bieden. Met het Arbeidsmarktproject worden ieder jaar dertig bijstandsgerechtigden geholpen richting werk. Zij worden begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling, waarbij het vinden van een passende baan de stip op de horizon is. Het netwerk van de voetbalclub wordt hiervoor ingezet. Sinds dit seizoen heeft ook Base To Work zich aangesloten bij het Arbeidsmarktproject. Base to Work vindt het belangrijk om naast de mens te staan. Vanuit een informele benadering kijken zij naar de kracht van de deelnemer, met als doel om op een duurzame en zelfredzame wijze te participeren in de maatschappij.

Werkfittrainingen
De jobcoaches van Base to Work geven twee keer per week ‘werkfittrainingen’ aan de deelnemers van het Arbeidsmarktproject. Eén training is meer individueel gericht. Hier staan de Nederlandse arbeidsmarkt, het werken aan persoonlijke doelen en de ontwikkeling van verschillende (werknemers)vaardigheden centraal. De andere training is in groepsverband en wordt besteed aan ECO coaching en sport en beweging.

ECO coaching

Elke week krijgen deelnemers ECO-Coaching aangeboden: coaching voor het fysiek en mentaal fit maken en houden. Het helpt deelnemers bij hun persoonlijke ontwikkeling en zich weerbaarder te maken.

Sport en beweging
sc Heerenveen vormt de uitvalbasis voor de werkfittrainingen, maar ook voor de sport- en beweegactiviteiten. Sport draagt bij aan een gezonde werkfitconditie en dit is dan ook een belangrijke pijler binnen het Arbeidsmarktproject. Iedere week worden sportlessen georganiseerd waarbij sport als middel wordt ingezet om doelen te bereiken.

Succesvolle samenwerking

Wethouder Hedwich Rinkes: “Werk is belangrijk, het geeft toekomst. Het betekent meer dan het hebben van een dagritme en verdienen van geld. Het zorgt ook voor sociale contacten en persoonlijke ontwikkelingen. Daarom vinden we het zo ontzettend belangrijk om te helpen, als het vinden van werk lastig is. Het is fantastisch dat we dat in gezamenlijkheid kunnen oppakken. En zo onze inwoners ‘werkfit’ kunnen maken. Want in onze gemeente moet iedereen mee kunnen doen.”

Dat onderstreept Margryt Gerritsma (manager MVO sc Heerenveen). “Het is geweldig om te zien welke vooruitgang er wordt geboekt met dit project, zowel op menselijk als zakelijk vlak. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen verhaal en het is mooi dat we als club met behulp van ons netwerk mensen verder kunnen helpen.”

Meerdere samenwerkingsprojecten

Het Arbeidsmarktproject is niet het enige samenwerkingsproject tussen sc Heerenveen en de gemeente Heerenveen. Beide zetten zich al jaren samen in voor het sportproject voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De jongeren krijgen daarbij de kans om zich tweemaal per week in een sportieve en gezonde omgeving te ontwikkelen. En zo deel te nemen aan de maatschappij door sport, coaching en een gezond ontbijt.

Actueel

Meer nieuws

Webinar e-learning Financieel zelfredzaam 14 mei om 14:00!

Op dinsdag 16 april om 14:00 organiseren we de webinar over de e-learning ‘financieel zelfredzaam’

Wij geloven dat deze webinar waardevolle inzichten zal bieden voor professionals die betrokken zijn bij de ondersteuning van mensen en hun financiën. Wij nodigen je van harte uit om gratis deel te nemen aan onze webinar, waarin we dieper zullen ingaan op onze e-learning "Financieel Zelfredzaam". Daarnaast zal Gemeente Heerenveen tijdens de webinar vragen beantwoorden over de ervaringen die ze hebben opgedaan met de e-learning afgelopen jaar. Gemeente Heerenveen is één van de gemeenten die zijn gestart met de uitvoering van de e-learning. We laten zien hoe de e-learning in elkaar zit, wat deelnemers en begeleiders krijgen te zien en op welke manier ze worden getraind.

Lees dit artikel

Succes Jonas!

Vorige week is Jonas gestart bij AL-WEST in Deventer als logistiek medewerker. Yonas kreeg hierbij begeleiding van collega Tewelde Yared die zelf ook uit Eritrea komt, de taal spreekt en hierdoor culturele verschillen kan overbruggen. Een aantal maanden geleden zijn we samen met KonnecteD (Werk- en leerbedrijf) gestart met het participatietraject waarin we statushouders laten uitstromen naar een betaalde baan. Meer weten over onze aanpak? Check onze website.
#werkenwerkt

Lees dit artikel

Nieuwe masterclass interculturele communicatie voor consulenten en klantmanagers van start gegaan!

Gisteren zijn collega's Idris en Willem gestart in Alkmaar met een nieuwe groep deelnemers die de masterclass interculturele communicatie zullen volgen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, casussen en oefeningen wordt het onderwerp interculturele communicatie behandeld.
Hoe motiveer je de doelgroep statushouders, welke cultuurverschillen kom je tegen en hoe weerhoudt zich dat tot de Nederlandse cultuur zijn vragen die uitgebreid aan de orde zijn gekomen. De masterclass is ontworpen voor klantmanagers, consulenten of andere professionals die met de doelgroep statushouders werken.

In het voorjaar starten wij weer met een nieuwe groep deelnemers. Wil je meer informatie over deze masterclass? Neem dan contact op via https://lnkd.in/e7-jXCBu

Lees dit artikel

Afronding van de MAP in gemeente Smallingerland

Afgelopen vrijdag waren collega's Amin Deamergi en Melda Magdis in Drachten voor de afronding van de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP).

De MAP is een nieuw onderdeel van de nieuwe Wet inburgering die vorig jaar in werking is getreden. Voor diverse gemeenten in de regio voeren we de MAP uit waarbij het doel is om deelnemers kennis te laten maken met en voor te bereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. In afgelopen maanden hebben we verschillende onderwerpen doorlopen zoals de beroepenoriëntatie, beroepskansen, netwerk opbouwen en werkcultuur.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.