Samenwerking Gelrewerkt! en Base to Work is van start gegaan

Zutphen - Onlangs zijn Gelrewerkt! en Base to Work de samenwerking aangegaan. In de komende 9 maanden worden meerdere statushouders begeleid om duurzaam en betaald aan het werk te gaan.

De inburgering is een belangrijke mijlpaal voor statushouders, maar het is een begin. Om volwaardig mee te kunnen draaien in de Nederlandse maatschappij is het belangrijk om aan het werk te gaan. Door middel van wekelijkse groepstrainingen en individuele coaching wordt aan persoonlijke doelen van de deelnemers gewerkt. Uiteindelijk worden deelnemers bemiddeld naar een passende baan.

Omdat meerdere deelnemers de Nederlandse taal nog niet volledig beheersen begeleid onze Arabisch sprekende coach Paul het traject. De voertaal van het traject is Nederlands, maar als iets echter niet wordt begrepen, wordt er in het Arabisch verdere uitleg gegeven. We zijn blij met deze samenwerking en zijn ervan overtuigd dat we ook voor deze kandidaten een passende werkplek kunnen vinden.

Actueel

Meer nieuws

Van een werkervaringsplek naar een betaalde baan!

Al eerder vertelden we jullie over Jamal. Sinds januari 2021 neemt Jamal deel aan ons participatietraject. Nu 1.5 jaar verder is hij van een werkervaringsplek naar een betaalde baan gegaan!

Lees dit artikel

Nieuwe collega!

Afgelopen week is Ali Maalla gestart bij Base to Work in de rol van Arabisch sprekende jobcoach. Ali woont sinds een aantal jaar in Nederland en weet hoe het is om te moeten inburgeren in een nieuw land. Daarnaast spreekt hij Nederlands en Arabisch!

Lees dit artikel

In gesprek met Loes Mulder Secretaris-Generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Afgelopen vrijdag gingen Tiemen Aalbers en Henri Ruitenberg in gesprek met Loes Mulder Secretaris-Generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Lees dit artikel

Jobcoaching in het groen met Tewelde Yared

In samenwerking met Ilse van der Plas van Werkleerbedrijf Lucrato en Eelco ter Riele van hoveniersbedrijf Ter Riele B.V. coacht onze collega Tewelde een aantal Eritrese kandidaten op de werkvloer.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.