Van verdwalen in de woestijn naar een vaste basis

Dit overkwam Rahwa. Rahwa is op haar 15e gevlucht uit haar geboorteland Eritrea. Ze heeft een zware reis gemaakt en is ook verdwaald geweest in de woestijn. Geen idee welke kant ze op moest en uiteindelijk zonder water.

Na heel wat uitdagingen en tegenslagen is Rahwa in Nederland terecht gekomen en in de Gemeente Zwolle gaan wonen. Uiteindelijk is Rahwa aangemeld bij ons in het activatietraject. Hier leerde zij zelfstandiger te worden, uit haar isolement te komen en kon ze aan de slag met de Nederlandse taal. Ook raakte zij beter bekend met de Nederlandse cultuur en leerde ze nieuwe mensen kennen. Tijdens het traject kwam sterk naar voren dat Rahwa moeite had met haar financiën. Om deze reden zijn we gestart met de E-learning financieel zelfredzaam om de financiële zelfredzaamheid te vergroten.

Uiteindelijk wilde Rahwa graag aan het werk en heeft ze bij de McDonalds Zwolle Noord een kans gekregen. Deze greep zij met beide handen aan en inmiddels heeft zij een mooie baan en een contract. Succes Rahwa!

Actueel

Meer nieuws

Succesvol Voorschakeltraject Basis Fietstechniek!

Net voor de kerst hadden we de uitreiking van het certificaat Voorschakeltraject Basis Fietstechniek.

Lees dit artikel

De Nederlandse cultuur

Cultuur is één van de thema's die altijd terug komen in onze trajecten. Dit betekent dat we onder andere stilstaan bij de Nederlandse cultuur en de feestdagen die gevierd worden. Afgelopen maandag was het 5 december, een dag waarin veel mensen in Nederland sinterklaas vieren.

Lees dit artikel

Fabian zet een mooie stap richting werk!

Een aantal maanden geleden hebben we een gesprek gehad met Fabian en Marina Loekan van Gemeente Dronten. Fabian heeft de laatste jaren veel meegemaakt en kon door omstandigheden geen goede stappen zetten richting de arbeidsmarkt.

Lees dit artikel

Aan het werk bij de Bakker Bart!

Onlangs is mevrouw Ghofran aan het werk gegaan bij de Bakker Bart. Ghofran is via Werkleerbedrijf Lucrato in contact gekomen met onze coach Paul Masséus. Ze kon aan de slag bij de Bakker Bart maar door haar taalachterstand had ze extra begeleiding nodig.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.