Webinar e-learning Financieel zelfredzaam 14 mei om 14:00!

Op dinsdag 14 mei van 14:00 tot 15:00 organiseren we de webinar over de e-learning ‘financieel zelfredzaam’

Wij geloven dat deze webinar waardevolle inzichten zal bieden voor professionals die betrokken zijn bij de ondersteuning van mensen en hun financiën. Wij nodigen je van harte uit om gratis deel te nemen aan onze webinar, waarin we dieper zullen ingaan op onze e-learning "Financieel Zelfredzaam". Daarnaast zal Gemeente Heerenveen tijdens de webinar vragen beantwoorden over de ervaringen die ze hebben opgedaan met de e-learning afgelopen jaar. Gemeente Heerenveen is één van de gemeenten die zijn gestart met de uitvoering van de e-learning. We laten zien hoe de e-learning in elkaar zit, wat deelnemers en begeleiders krijgen te zien en op welke manier ze worden getraind.

Waarom de e-learning
Financiële problematiek rondom statushouders is een veelvoorkomend fenomeen en wordt dan ook onderdeel van de nieuwe Wet Inburgering die begin 2022 is ingegaan. Om deze reden heeft Base to Work een training ontwikkeld om de doelgroep te helpen richting financiële zelfredzaamheid. Vanuit de nieuwe Wet Inburgering is het een verplicht onderdeel om inburgeraars een half jaar financieel te ontzorgen. Daarnaast moeten er ook activiteiten worden aangeboden die zich richten op financiële zelfredzaamheid. De training die Base to Work hiervoor heeft ontwikkeld gaat precies in op dit probleem en wordt aangeboden in de vorm van e-learning. De e-learning kan ingezet worden om de doelgroep te trainen op dit onderdeel zodat ze niet in de financiële problemen komen.

Om de doelgroep financieel zelfredzaam te maken is het allereerst belangrijk dat zij bekend raken met de meest voorkomende Nederlandse termen ten aanzien van persoonlijke financiën. Vervolgens worden deze termen en de samenhang hiertussen uitgelegd zodat de doelgroep een vertaling kan maken naar zijn of haar eigen financiële situatie. Denk hierbij aan vraagstukken zoals het verschil tussen brutoloon en nettoloon en de uitleg van een kostendelersnorm. Welke uitkeringen zijn er in Nederland en op welke uitkering heb ik recht? Samen met een groepsbegeleider neemt de deelnemer deze en andere praktijksituaties door om uiteindelijk financieel zelfredzaam te worden.

Financiële zelfredzaamheid is een cruciale vaardigheid, vooral voor kwetsbare groepen zoals statushouders en mensen in de schuldsanering. Onze e-learning bestaat uit 8 modules die stap voor stap inzicht bieden in verschillende financiële aspecten, namelijk:

1. Inkomsten

2. Uitgaven

3. Administratie

4. Sparen

5. Verzekeren

6. Werken en werkloosheid

7. Kind en geld

8. Belastingdienst

Via een combinatie van video's, opdrachten en afbeeldingen leren deelnemers op interactieve wijze hoe het financiële systeem in Nederland werkt en wat essentiële kennis is om financieel zelfredzaam te worden. Het unieke aspect van onze e-learning is dat deze beschikbaar is in meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrinya. Momenteel werken we ook aan de toevoeging van de Turkse taal en binnenkort is de e-learning ook beschikbaar in de talen Farsi, Oekraïens en Pools, zodat nog meer mensen toegang krijgen tot waardevolle educatieve bronnen.


Wanneer?

Datum: 14 mei

Tijd: 14:00 tot 15:00

Locatie: Online (link wordt voorafgaand aan het evenement verstrekt)


Aanmelden:


Graag ontvangen we jouw bevestiging van deelname, zodat we je tijdig de benodigde informatie kunnen verstrekken.

Mocht je nog vragen hebben schroom niet om contact op te nemen en we zien je graag op 14 mei!

P.S.

Enthousiast geworden en kan je niet wachten? Vraag dan hier een gratis demo aan van onze e-learning:

https://academy.basetowork.nl/...

Actueel

Meer nieuws

Succes Jonas!

Vorige week is Jonas gestart bij AL-WEST in Deventer als logistiek medewerker. Yonas kreeg hierbij begeleiding van collega Tewelde Yared die zelf ook uit Eritrea komt, de taal spreekt en hierdoor culturele verschillen kan overbruggen. Een aantal maanden geleden zijn we samen met KonnecteD (Werk- en leerbedrijf) gestart met het participatietraject waarin we statushouders laten uitstromen naar een betaalde baan. Meer weten over onze aanpak? Check onze website.
#werkenwerkt

Lees dit artikel

Nieuwe masterclass interculturele communicatie voor consulenten en klantmanagers van start gegaan!

Gisteren zijn collega's Idris en Willem gestart in Alkmaar met een nieuwe groep deelnemers die de masterclass interculturele communicatie zullen volgen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, casussen en oefeningen wordt het onderwerp interculturele communicatie behandeld.
Hoe motiveer je de doelgroep statushouders, welke cultuurverschillen kom je tegen en hoe weerhoudt zich dat tot de Nederlandse cultuur zijn vragen die uitgebreid aan de orde zijn gekomen. De masterclass is ontworpen voor klantmanagers, consulenten of andere professionals die met de doelgroep statushouders werken.

In het voorjaar starten wij weer met een nieuwe groep deelnemers. Wil je meer informatie over deze masterclass? Neem dan contact op via https://lnkd.in/e7-jXCBu

Lees dit artikel

Afronding van de MAP in gemeente Smallingerland

Afgelopen vrijdag waren collega's Amin Deamergi en Melda Magdis in Drachten voor de afronding van de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP).

De MAP is een nieuw onderdeel van de nieuwe Wet inburgering die vorig jaar in werking is getreden. Voor diverse gemeenten in de regio voeren we de MAP uit waarbij het doel is om deelnemers kennis te laten maken met en voor te bereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. In afgelopen maanden hebben we verschillende onderwerpen doorlopen zoals de beroepenoriëntatie, beroepskansen, netwerk opbouwen en werkcultuur.

Lees dit artikel

Teamdag Base to Work 2023!

Twee weken geleden kwamen we als team bij elkaar om elkaar te ontmoeten, samen terug te kijken naar afgelopen periode en vooruit te blikken naar wat komen gaat. We zijn trots op ons team, de groei die we door mogen maken en wat we samen mogen bereiken voor onze kandidaten. Bedankt Marjan van Houwelingen voor de prachtige foto's!

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.