Zo kunnen statushouders duurzaam integreren in de arbeidsmarkt!

Voor sommige mensen is het een uitdaging om te kunnen participeren in de Nederlandse samenleving en te voldoen aan de inburgeringswet. Base to Work geeft deze kandidaten door middel van intensieve ondersteuning en begeleiding inzicht in de eigen mogelijkheden en ontwikkelpunten richting zelfredzaamheid. Maar hoe komt dit proces precies tot stand?

Eerder vertelden we dat het als vanzelfsprekend wordt gezien dat statushouders zichzelf kunnen redden wanneer zij ondergebracht worden door gemeenten. Toch blijkt dat dit in de praktijk niet geheel haalbaar is, doordat de statushouder de Nederlandse taal en cultuur vaak nog niet kent. Base to Work helpt kandidaten door middel van intensieve begeleiding en ondersteuning richting zelfredzaamheid.

Kandidaten die niet de juiste persoonlijke begeleiding geboden krijgen, worden door SW-bedrijven, uitzendbureaus en re-integratiebureaus doorverwezen naar Base to Work en aangemeld. Tijdens het traject worden de kandidaten gecoacht door de trainers, sportcoaches en jobcoaches van Base to Work. Hier wordt gefocust op gedragsverandering, waarbij Base to Work expertise biedt. Daarnaast zullen sport en beweging, teamactiviteiten, excursies en empowerment workshops voor een gezonde levensstijl niet ontbreken. Tijdens dit proces worden de kandidaten klaargestoomd voor hun (re)integratie.

Base to Work werkt samen met een netwerk van bedrijven en ROC’s die plaats bieden aan de kandidaten en bereid zijn om mentorschap, sport en coaching te investeren om de kandidaten duurzaam te laten werken of studeren. Na matching met een werkgever of ROC ontvangt de kandidaat een contract via Werkis, direct bij de werkgever of start hij of zij met een leerwerktraject. Vervolgens wordt de kandidaat door middel van jobcoaching duurzame begeleiding geboden. Het resultaat? De kandidaat heeft kennis van de Nederlandse werkethos, cultuurverschillen en -overeenkomsten en een gezonde levensstijl en heeft handvatten aangereikt gekregen hoe om te gaan met financiën. Dit biedt een stabiele en duurzame basis voor een positieve integratie op de arbeidsmarkt en in de maatschappij.

Actueel

Meer nieuws

Webinar e-learning Financieel zelfredzaam 16 april om 14:00 en 14 mei om 14:00!

Op dinsdag 16 april om 14:00 organiseren we de webinar over de e-learning ‘financieel zelfredzaam’

Wij geloven dat deze webinar waardevolle inzichten zal bieden voor professionals die betrokken zijn bij de ondersteuning van mensen en hun financiën. Wij nodigen je van harte uit om gratis deel te nemen aan onze webinar, waarin we dieper zullen ingaan op onze e-learning "Financieel Zelfredzaam". Daarnaast zal Gemeente Heerenveen tijdens de webinar vragen beantwoorden over de ervaringen die ze hebben opgedaan met de e-learning afgelopen jaar. Gemeente Heerenveen is één van de gemeenten die zijn gestart met de uitvoering van de e-learning. We laten zien hoe de e-learning in elkaar zit, wat deelnemers en begeleiders krijgen te zien en op welke manier ze worden getraind.

Lees dit artikel

Succes Jonas!

Vorige week is Jonas gestart bij AL-WEST in Deventer als logistiek medewerker. Yonas kreeg hierbij begeleiding van collega Tewelde Yared die zelf ook uit Eritrea komt, de taal spreekt en hierdoor culturele verschillen kan overbruggen. Een aantal maanden geleden zijn we samen met KonnecteD (Werk- en leerbedrijf) gestart met het participatietraject waarin we statushouders laten uitstromen naar een betaalde baan. Meer weten over onze aanpak? Check onze website.
#werkenwerkt

Lees dit artikel

Nieuwe masterclass interculturele communicatie voor consulenten en klantmanagers van start gegaan!

Gisteren zijn collega's Idris en Willem gestart in Alkmaar met een nieuwe groep deelnemers die de masterclass interculturele communicatie zullen volgen.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, casussen en oefeningen wordt het onderwerp interculturele communicatie behandeld.
Hoe motiveer je de doelgroep statushouders, welke cultuurverschillen kom je tegen en hoe weerhoudt zich dat tot de Nederlandse cultuur zijn vragen die uitgebreid aan de orde zijn gekomen. De masterclass is ontworpen voor klantmanagers, consulenten of andere professionals die met de doelgroep statushouders werken.

In het voorjaar starten wij weer met een nieuwe groep deelnemers. Wil je meer informatie over deze masterclass? Neem dan contact op via https://lnkd.in/e7-jXCBu

Lees dit artikel

Afronding van de MAP in gemeente Smallingerland

Afgelopen vrijdag waren collega's Amin Deamergi en Melda Magdis in Drachten voor de afronding van de Module Arbeidsmarkt & Participatie (MAP).

De MAP is een nieuw onderdeel van de nieuwe Wet inburgering die vorig jaar in werking is getreden. Voor diverse gemeenten in de regio voeren we de MAP uit waarbij het doel is om deelnemers kennis te laten maken met en voor te bereiden op deelname aan de Nederlandse arbeidsmarkt. In afgelopen maanden hebben we verschillende onderwerpen doorlopen zoals de beroepenoriëntatie, beroepskansen, netwerk opbouwen en werkcultuur.

Lees dit artikel

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.