De succesvolle zoektocht van statushouder Oday naar een baan


Nadat Oday uit Syrië vluchtte, leek het oppakken van zijn droombaan onmogelijk. Toch is het hem gelukt om een baan te vinden met hulp van Base to Work.

Oday (28): “Vier jaar geleden ben ik samen met mijn vrouw uit Syrië naar Nederland gevlucht. Zeer gemotiveerd om een beter bestaan op te bouwen, rondde ik binnen een jaar de inburgeringscursus af. Heel graag wilde ik nu mijn werk als Java Developer weer oppakken. Dit verliep erg moeizaam: ik had nog geen netwerk in Nederland opgebouwd en kende de taal nog niet zo goed. Ook moest ik mezelf ineens presenteren aan werkgevers. In de hoop om ergens binnen te komen belde ik verschillende bedrijven, maar dit was teleurstellend. Na veel afwijzingen heb ik de hoop opgegeven.

Uiteindelijk raakte ik met Base to Work in contact en werd ik geholpen bij het vinden van een baan. Daarnaast leerde door verschillende coachgesprekken en trainingen hoe ik mezelf kan presenteren, hoe je een cv maakt, maar ervaarde ik ook de Nederlandse werkethos tijdens een stage. Langzaam kreeg ik het vertrouwen terug dat ik wél mogelijkheden in Nederland had. Base to Work hield ook tijdens deze stage continu contact met mij en mijn stagebegeleiding. Dit was fijn! Samen met Base to Work heb ik daarna de mogelijkheden bekeken om weer aan de slag te gaan als Java Developer. Ik werd voorgesteld aan QOORE Recruitment en werd goed voorbereid op het sollicitatiegesprek. Ze waren erg onder de indruk van mijn kennis van het vak. Al vrij snel daarna, mocht ik op gesprek komen bij een ICT bedrijf.

En met succes! Per 1 augustus mag ik aan de slag als Java Developer. Ik heb meteen een vast contract gekregen, maar voor mij het belangrijkste: een toekomstperspectief in Nederland. Ik ben nu niet meer afhankelijk van een uitkering en kan mijn gezin nu zelf onderhouden. Ontzettend fijn!"

Share this page

Vul hieronder jouw gegevens in en het e-mailadres van de persoon waarmee je deze pagina wilt delen.